Ömsesidig språkförståelse främjar mobiliteten mellan länder och stärker upplevelsen av samhörighet mellan ländernas invånare. I arbetet för att främja och framtidssäkra den ömsesidiga språkförståelsen i Norden är det nordiska språksamarbetet främst inriktat på barn och ungas förståelse av skriftlig och muntlig danska, norska och svenska.

SpråkNordiskt samarbete

Elever på Söderslättsgymnasiet har under läsåret 2019/ 2020 ingått i ett samarbete med elever på Gladsaxe Gymnasium i Danmark, dels för att skriva och dela reportage med varandra, dels för att främja och stärka den ömsesidiga nordiska språkförståelsen – ungas förståelse av skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och danska och dels för att lära sig mer om hållbar utveckling. Språkförhållanden i Norden är ett område som ingår i kursen svenska 2. Mer om undervisningen finns att läsa om i boken ”Innovativ design för lärande” av Maria Glawe & Staffan Selander.

Resurser för undervisning i nordiska språk – Skolverket

E-Twinning

eTwinning är en del av Erasmus + som ger skolor möjligheter att samskapa digitalt i internationella partnerskap. Genom detta digitala nätverk genomför våra studenter i Sverige och andra länder pedagogiskt samarbete som djup kunskap och färdigheter som kreativitet, problemlösning, kritiskt tänkande, kommunikation och samtidigt blir digitala arbetsmetoder en naturlig del av undervisningen.